Apukokin keittokirja

ApukokinKeittokirja

Apukokin keittokirja, 2010, (Moreeni) on maailman ensimmäinen lasten ja aikuisten yhteinen keittokirja, jossa jokainen resepti oli pilkottu lapsen ja aikuisen vuorotteleviin tehtäviin.

Apukokin keittokirja on kirjoittajiensa Maija Kosken ja Miikka Järvisen ensimmäinen keittokirja. Valokuvat on ottanut Sami Perttilä. Ulkoasun on suunnitellut  Satu Kontinen, jonka käsialaa on myös kirjoittajien toisen keittokirjan Apukokki maailmalla (Schildts & Söderströms 2015) ulkoasu.

Apukokin keittokirja sai ilmestyttyään erinomaiset arvostelut ja runsaasti näkyvyyttä tiedotusvälineissä. Suomessa kirja on myynyt loppuun kaksi painosta, ja kolmas painos on parhaillaan kaupoissa.

Il-Manuale-Del-Piccolo-Chef-coverTeoksen käännösoikeudet on myyty Italiaan, jossa se ilmestyi huhtikuussa 2015 nimellä Il Manuale del Piccolo Chef. Italian painoksen takana on roomalainen tiedekirjakustantamo Il Pensiore Scientifico Editore.

Italiankieliseltä nettisivultamme löytyy lisätietoa Apukokin keittokirjan Italian painoksesta, siihen esipuheen kirjoittaneen lastenlääkäri Laura Realin haastattelu sekä linkkejä arvosteluihin Italian mediassa ja verkkokauppoihin, jotka kirjaa myyvät.

Tilaa kirja:

Mediassa:

Vauva-lehden 4/2011 juttu

”Kun lapsi saa itse osallistua ruoanlaittoon, ruoka usein myös maistuu hyvin.” Vauva-lehti 4/2011

 

Meidan-Perhe-1210

”Lapsi nauttii siitä, kun saa tehdä jotain oikeaa. Ruokakin maistuu paremmin, jos sitä on päässyt itse valmistamaan. Melkein minkä tahansa ruoan voi valmistaa lapsen kanssa, jos miettii reseptin lapsen näkökulmasta.” Meidän Perhe 12/2010

 

Aamulehti-25-11-2010

”Ajatus pienen lapsen ottamisesta mukaan ruoanlaittoon on rohkea ja uljas. Alle kolmivuotiaskin lapsi voi olla ruoanlaitossa mukana eikä homma silti luisu täydelliseen kaaokseen. ” Aamulehti 25.11.2010

 

Iltalehti-15-10-2010

”Lasten kanssa kokatessa rima helposti laskee nauravien nakkien tasolle. Apukokin keittokirja ei tähän lasten vähättelyyn lankea.” Iltalehti 15.11.2010

Kirjassa erityisen ansiokasta on työvaiheiden värikoodaaminen sen mukaan, sopiiko tehtävä aikuisen vai lapsen hoidettavaksi vai yhdessä tehtäväksi.
Kotitalouslehti 26.5.2016

Suomalainen keittokirja on käännetty italiaksi.
Ilta-Sanomat / Ruokala 7.4.2015

Jos minun pitäisi valita vuoden 2010 paras ruokakirja, niin Miikka Järvisen ja Maija Kosken Apukokin keittokirja (Moreeni) taitaisi viedä potin.
Ilta-Sanomat 20.11.2010

Tekijät korostavat, että pienetkin lapset voivat olla mainiosti mukana keittiöpuuhissa. Kirjan monipuolisissa ruokaohjeissa ei aliarvioida lasten makumieltymyksiä, sillä repertuaariin kuuluu muun muasa punacurrykanaa, avokado-pekonisalaattia ja turkkilaisia lihapullia.
Glorian Ruoka ja Viini 2010

Kirja tarjoaa ratkaisun vanhempien ja apukokkien eli lasten yhteiseen ruoanlaittoon. Hauska, maanläheinen tyyli sai tarttumaan toimeen.
Maku 6/2010 

Kaikki reseptit on testattu 3-6-vuotiaiden apukokkien kanssa ja ne ovat niin monipuolisia, että niistä ilahtuu minkä ikäinen syöjä tahansa.
Suomen Kuvalehti 5/2011

Työvaiheet on hauskasti väreillä eritelty aikuiselle, apukokille ja yhdessä tehtäväksi sopiviksi osioiksi.
Kotiliesi 23/2010

Apukokin keittokirja kannustaa laittamaan ruokaa yhdessä lasten kanssa, mutta mikä parasta, tekijät ovat myös miettineet ja testanneet, miten se onnistuisi käytännössä mahdollisimman järkevästi.
KaksPlus 12/2010.

Raaka-aineet ovat tuttuja ja kotimaisia tuotteita, joita löytyy joka lähikaupasta. Reseptivalikoimakin on laaja, joten perinteiseen nakit ja muusi -lihjaan ei tarvitse tyytyä.
Maaseutu 17.12.2010

Lapsi voi osallistua ruoanlaittoon alusta loppuun selkeän käsikirjoituksen ja omien kykyjensä mukaan. Vaihtelua ja virkistystä lapsiperheen ruoanlaittoon.
Deko 12/2010

Blogeissa:

Ostin kirjan joskus pikkuveljelleni lahjaksi, ja nyt se on laina-ilahduttanut Tirpan kanssa kokkaillessa. Joskus on kiva kokata ohjeesta ja lapsi tykkää, kun häntä varten on ihan suunniteltu tehtäviä.
Kaksin kaunihimpi 14.8.2014 

Entä mitä teki apukokki? Saksi persiljaa aikuisten saksilla kipossa keskittyneesti ja ylpeänä siitä, että sai käyttää aikuisten saksia.
Lapsiperheen ruokavuosi 12.3.2014

Takaan että ensimmäisen kulhollisen jälkeen otat toisen, ja ehkä vielä kolmannenkin, elleivät muut ole jo kattilaa tyhjänneet.
Kaikki äitini reseptit 23.5.2011 

Advertisement

2 kommenttia artikkelissa “Apukokin keittokirja

  1. Paluuviite: Apukokin Keittokirja 7,95 € Suomalaisen Kirjakaupan alennusmyynnissä | Apukokin keittiössä

  2. Paluuviite: Video: Vanhat kunnon vohvelit | Miikka Järvinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s