Bataattiranskikset

Virkistävä vaihtoehto perinteisille ranskanperunoille. Kuoret tuovat kivan suutuntuman, mutta halutessanne voitte myös ensi töiksenne kuoria bataatit yhdessä. Tarjoilkaa kuumina ketsupin ja majoneesin kera tai vaikka Paahtokyljen & piparjuurimajoneesikastikkeen tai Persikkaisen kalkkunan lisukkeena.

Bataattiranskikset_lo-80661,2 kg bataatteja
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä

Peskää bataatit.
Rouhi pippurimyllystä suuren sekoituskulhon pohjalle reilusti pippuria.
Mitatkaa joukkoon suola ja oliiviöljy.
Sekoita.
Leikkaa bataatit kuorineen ohuiden ranskisten kokoisiksi suikaleiksi.

Nostele aikuisen suikaloimia bataattiranskiksia kulhoon mausteöljyn joukkoon sitä mukaa, kun ne valmistuvat. Pyörittele käsin tai kahden lusikan avulla niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. 
Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.
Asettele bataattiranskikset yhteen kerrokseen uunipelleille niin, että ne eivät kosketa toisiaan.
Laita pellit yksi kerrallaan 225-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Ota sitten pelti ulos, kääntele ranskikset ympäri ja anna paistua vielä noin 15 minuuttia.
Maistakaa ja ripotelkaa tarvittaessa vielä hieman suolaa kuumien ranskisten päälle.

Näin luet reseptiä

Resepti on julkaistu kirjassamme Apukokki maailmalla, jonka ohjeissa on eroteltu apukokin ja aikuisen hommat toisistaan selkeällä värikoodauksella, niin ettei niitä tarvitse miettiä erikseen ruoanlaiton lomassa:

Kahden_kokin_ohjeet

Mustalla, laihalla tekstillä merkityt ohjeet ovat aikuisen tehtäviä.

Lihavalla kursiivilla merkityt työvaiheet on tarkoitettu tehtäväksi yhdessä aikuisen kanssa joko taito- tai turvallisuussyistä (esim. osa paistamisesta tai mausteiden mittaaminen) tai koska se on yksinkertaisesti mukavampaa (esim. riisipaperiarkkien rullaus).

Teeman mukaisesti vaihtuvalla värillä merkityt paksut työvaiheet ovat apukokin hommia. 
Apukokin ei tietenkään tarvitse suoriutua kaikista hänelle merkityistä tehtävistä yksin. Jos johonkin työvaiheeseen menee paljon aikaa tai apukokki kaipaa apua, se voidaan aina tehdä yhdessä loppuun. Kätevä apukokki voi puolestaan oman askareensa valmistuttua joko auttaa aikuista tai siirtyä seuraavaan työvaiheeseen. Ohjeet on siis tarkoitettu sovellettaviksi apukokin iän, innostuksen ja päivän tunnelman mukaan.

Tämän blogin reseptit on testattu 3–9-vuotiaiden apukokkien kanssa. Tarkoitus on, että apukokin tehtävät onnistuisivat kaikkein pienimmiltäkin, mutta käytännössä kirja taipuu hyvin kaikenikäisten yhteisiin kokkaushetkiin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s