Italian reseptejä Iltalehdessä

Viikonlopun Iltalehdessä julkaistiin aukeaman juttu Apukokki-kirjoista. Teemaksi valikoitui Italia, joka syystä tai toisesta lohkaisee hallitsevan siivun sekä uudesta Apukokki maailmalla -teoksesta (2015) että esikoisestamme Apukokin keittokirja (2010). Italialaiset vain osaavat nuo kyökkihommat, ja siltä suunnalta on myös Apukokinkin keittiössä otettu mallia.

Samalla haluamme osoittaa respectiä Italian kustantajallemme Pensierolle, joka keväällä julkaisi esikoisteoksemme italiankielisen käännösversion Il Manuale del Piccolo Chef. Ja tietysti rakkaalle kääntäjä-agentillemme Caterinalle, jonka illalliskutsuillemme tuoma tomaatti-mozzarellatikkujen resepti päätyi keittokirjaan millilleen alkuperäisenä, tekotapaa myöten. Caterina ja Pihla askartelivat tikut kahteen likkaan, tuoksuttelivat basilikaa ja vetivät hyvän lohkon mozzarellaa ohi kuormasta.

 

Apukokki-haastattelu ja ruokavinkit Iltalehdessä lauantaina 24.10.2015.

Apukokki-haastattelu ja ruokavinkit Iltalehdessä lauantaina 24.10.2015.

Helsingin Kirjamessujen 2015 näytöskeittiössä kokkasimme alkupalatikkujen ohella niin nikään Iltalehteen päätyneen Pasta Alfredon. TV-kokki ja Saaristoruokaa-kirjan tekijä Harri Syrjänen spiikkasi ja me panimme haisemaan, tai siis tuoksumaan. Alfredoon kuuluu nimittäin kourallinen valkosipulia. Kun koko komeus oli valmis ja aloimme annostella sitä sormustimen kokoisiin maistiaiskuppeihin, jengi ei enää meinannut pysyä tuoleillaan.

Jono maistiaisastioiden ääressä antoi ymmärtää, että resepti on tippaakaan pullistelematta yhtä legendaarinen kuin esikuvansa, Alfredo di Lelion huonovointiselle raskaana olleelle vaimolleen 1910 valmistama originaaliversio.

Jos jotain pientä jäi Iltalehden jutusta ehkä uupumaan, niin se oli työvaiheiden erottelu apukokin ja aikuisen tehtäviin. Pasta Alfredon apukokki-versio tosin löytyy blogistamme jo entuudestaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s